Головна » 2012 » Січень » 19 » Jawa 350
10:46 AM
Jawa 350

Технічні характеристики мотоцікла Двігатель двотактний, двоциліндровий
Робочий об'єм циліндрів 343 см3
Ступінь стиснення 10,2:1
Отановое число бензину 90 по дослідницькому методу
Діаметр циліндра 58 мм
Хід поршня 65 мм
Максимальна потужність 26 л.с./19кВт при 5500 об / хв
Найбільший крутний момент 3,3 кгс * м при 5250 об / хв
Маса в спорядженому стані 170 кг;
Найбільша швидкість при вертикальній посадці водія 120 - км / ч.
Довжина 2110 мм
Ширина 750 мм
Висота 1070 мм
Висота сідла 810 мм
Дорожній просвіт 130мм;
База 1335 мм;
Шини: передні 3,25-18 "
Задні 3,50-18 ".


Тип 638.0 розроблений на базі типу 638.5, який ввели на ринок в 1984 році. Найбільш кидаються в очі зміни дизайну. На нинішній моделі встановлені нові бак, сідло і кожухи, завдяки чому мотоцикл набув більш привабливий вигляд. Паливний бак став більш незграбною форми. Напис, раніше дуже скромна, замінена майже діагонально розміщеної, яка вже видали звертає увагу на марку мотоцикла. По обидві сторони розміщуються гумові опори колін, відповідні формі сідла, оснащеного ззаду виступом.



Численні удосконалення

Мабуть, менш кидаються в очі, однак, безсумнівно не менш важливими є зміни силового агрегату (порівняно з 634). Циліндри двигуна «Яви» знову виконані з легкого металу з чавунними гільзами. Обсяг циліндрів не змінився - 343,47 см3 при діаметрі та хід 58х65 мм. Ставлення стиснення підвищилося з 9,2:1 до 10,2:1, потужність двигуна дорівнює 19 кВт, тобто 25,8 л. с. (ДИН) при 5 500 об / хв, отже, на 3 л. с. більше ніж раніше. Максимальний крутний момент - раніше 31,4 Нм при 4 500 об / хв тепер підвищився до 33 Нм при 5 250 об / хв.

<dl> <dt> Діаметр дифузора карбюратора «Йіков» змінився з 26 мм на 28 мм. А також, тепер карбюратор оснащений зручним пусковим пристроєм (збагачувачем), так що рукавички, просочені бензином - справа минулого. </ Dt> </ dl>

Як додаткове устаткування модель 350 см3 можна оснащувати дисковим гальмом, розробленим німецькою фірмою «Віво». Дисковий гальмо, як стверджує виробник, значно краще встановлюваних серійно барабанних гальм. Диск розміщений на стандартній голівці, так що, в принципі, слід пристосовувати лише нижню частину вилки і механізм приводу.

З незапам'ятних часів мотоцикли «Ява» заводяться за допомогою загального важеля пуску і перемикання передач. Однак тепер холодний двигун запускається після декількох прокручування, а теплий - після одного натиснута на педаль.

Напівавтоматичне зчеплення «Яви» вимикається, при русі важеля перемикання передач. Для тих, хто користується важелем зчеплення, це викликає необхідність відразу ж відпустити важіль, як тільки включається відповідна передача. Звикнувши до цього кілька своєрідному водінню, легко звикнути до перемикання передач. Даною машині непогано було б мати п'ять передач, так як у неї немає достатньо широкого діапазону потрібного числа оборотів. Для досягнення хорошого прискорення при розгоні доводиться користуватися підвищеним числом оборотів. Кращий крутний момент двигуна знаходиться між 3 000 і 5250 об / хв. Однак, аж до швидкості 90 км / год мотоцикл розганяється нарівні із середнім автомобілем. Максимальна швидкість мотоцикла за паспортом - близько 120 км / год, але на добре обкатаному мотоциклі не важко розвинути швидкість 130 км / ч. Машина найкраще себе веде на швидкості 110-115 км / год, хоча під час руху трохи вібрує і ці вібрації відчуваються на підніжках. Витрата палива близько 1 літра на 16 км, так що по відношенню до обсягу бака (17 літрів) «Ява» має достатній запас ходу.



Поведінка машини на ходу

Мотоцикл має дуже хороші ходові властивості. Він надзвичайно стійкий і їм легко керувати навіть на поганих дорогах. Хороші ходові властивості частково досягаються завдяки передній вилці, яка досить жорстка і добре витримує нерівності дорога. Хоча треба зауважити, що шини «Барум», розраховані на весь термін служби мотоцикла, не володіють потрібним зчепленням, і тому доводиться вдаватися до відповідного стилю їзди.

У місті «Ява» зарекомендувала себе, як добре кероване транспортний засіб, причому цього позитивно сприяє споряджена маса 166 кг.

За рівнем комфорту ця модель мотоцикла «Ява» знаходиться на достатньо високому рівні для мотоцикла свого класу. Досить жорстке сідло навіть при тривалих поїздках не викликає скарг на який-небудь біль. Як вже було сказано, передня вилка жорстка, але відмінно компенсує великі і малі удари. Настроювані амортизатори ззаду дозволяють долати нерівності дорога навіть при великому навантаженні. Завдяки своїм розмірам мотоцикл ідеально підходить для двох чоловік.


































































Переглядів: 1622 | Додав: Goleychuk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: